На Совських ставках, які влада хоче забудувати, сталася пожежа

На Совських ставках, які влада хоче забудувати, сталася пожежа

Місцеві мешканці повідомляють про пожежу на Совських ставках

У Голосіївському районі Києва на Совських ставках, 19 га території яких збираються забудувати, у вівторок, 10 квітня, виникла пожежа. Про це повідомляють кияни у соцмережі Facebook.

Пожежа сталася близько 14-ї години. Повідомляють, що горить очерет на Совських ставках. На місці працює оперативно-пожежна служба.

Наразі пожежа локалізована в розмірах одного ставка (напроти будівництва Войцеховського), повідомляють місцеві жителі.

За їх інформацією, працюють два екіпажі пожежних.

Як повідомлялося, 10 квітня постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію на підтримку забудови 19 гектарів нижнього каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва.

Онлайн-петиція, яку ініціював професійний боксер Руслан Гончаров, набрала більше 10 тисяч голосів після широкої реклами у Facebook-спільнотах. Хоча в заголовку петиції йдеться про «вирішення екологічної катастрофи», в самому тексті є заклик «підтримати детальний план територій (№ПС-2016.06-ДПТ)» і «залучити інвестора».

Зазначений детальний план територій передбачає будівництво на місці каскаду ставків двох десятків багатоповерхових будинків від 12 до 23 поверхів і торгово-розважального центру. Журналісти писали про підозрілу динаміку надходження голосів за петицію: підписи надходили хвилями, іноді в нічний час. Сама система голосування недосконала і дозволяє одній людині віддати свій голос за петицію кілька разів, використовуючи різні номери телефонів та адреси електронної пошти.

Земля під нижнім каскадом Совських ставків знаходиться в комунальній власності, але в 2008 році була передана в оренду ТОВ «Господарник». Член земельної комісії Київради від «Солідарності» депутат Ігор Баленко вказав себе бенефіціаром цієї компанії в декларації про доходи за 2016 рік.

Екологічна комісія Київради схвалила зазначену петицію на своєму засіданні 21 березня 2018 року. На онлайн-записі засідання видно, що питання було внесено на розгляд комісії з голосу. Проти петиції виступили тільки депутати від фракції «Свобода» і «Самопоміч».

Раніше повідомлялося, що електронна петиція «Вимагаю термінового вирішення екологічної катастрофи на території «нижнього каскаду» Совських ставків» набрала необхідну кількість голосів та прийнята до розгляду. Петицію підтримали 10057 особи, при мінімально необхідних 10000.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: