На Троєщині побудують школу на більш як 1000 учнів

На Троєщині побудують школу на більш як 1000 учнів
Будівництво школи має завершитися у 2021 році

КМДА підписала розпорядження про будівництво школи

У 2018–2021 роках у житловому масиві Вигурівщина-Троєщина Деснянського району столиці побудують загальноосвітню школу на 36 класів (1080 учнівських місць).

Підписано відповідне розпорядження Київської міської держадміністрації у зв’язку із чисельними зверненнями місцевих мешканців, які проживають або планують проживати у 20-му мікрорайоні цього житлового масиву, щодо відсутності закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Наразі у мікрорайоні функціонують школи, які працюють із перевищенням допустимого рівня чисельності учнів, тобто понад проектну потужність. Утім нині у мікрорайоні проживає близько 2500 дітей. І за прогнозами у найближчі роки чисельність дітей у мікрорайоні збільшиться на 1000 осіб.

«Школа буде відповідати найновішим стандартам і зніме гостроту проблеми з дефіцитом місць для учнів, які мешкають на Троєщині», – зазначив заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп.

Побудова нової школи підтримана депутатами Київської міської ради, які у липні минулого року проголосували за місцеву ініціативу.

Замовником робіт визначено Деснянську районну в місті Києві державну адміністрацію. Уже у 2019 році вона має розробити, провести експертизу та затвердити проектну документацію.

Як повідомлялося, до жовтня 2019 року по вулиці Радунській у 24 мікрорайоні житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина» мають збудувати триповерховий дитсадок на 260 дітей із басейном. КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 12 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Укрпромжитлобуд» будівництво дитячого садка за 143,72 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: