Наїзд таксі на пішохода на «зебрі»: поліція відкрила справу

Наїзд таксі на пішохода на «зебрі»: поліція відкрила справу
ДТП сталася на пішохідному переході
Фото: скріншот відео

Водію загрожує обмеженням волі на строк до трьох років

Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за фактом ДТП за участі автомобіля таксі і пішохода на вулиці Ревуцького

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Так, сьогодні о 08:45 столичні поліцейські отримали інформацію, що на вулиці Ревуцького сталася транспортна пригода із постраждалим. Правоохоронці встановили, що таксист, керуючи «Тойотою», наближаючись до нерегульованого переходу, не врахував дорожню обстановку, та наїхав на пішохода, котрий отримав травми голови та був негайно госпіталізований. Постраждалий – киянин, 1986 року народження.

Наразі слідчим відділом столичного главку поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водій таксі на даний час надає покази слідчим. У рамках досудового розслідування будуть встановлені причини та обставини цієї транспортної пригоди.

Як повідомлялося, наїзд на пішохода здійснив автомобіль служби таксі Bolt.

Судячи з відео, автомобіль у другій смузі руху зупинився перед нерегульованим переходом, щоб пропустити пішохода. Автомобіль таксі Bolt рухався у третій смузі, навіть не пригальмував перед переходом і збив пішохода.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: