Найпотужніший від весни удар: деталі нічної атаки на Київ

Найпотужніший від весни удар: деталі нічної атаки на Київ
У Дарницькому районі уламки впали на торговельне приміщення
фото: glavcom.ua

Спочатку рашисти застосували ударні дрони, а потім запустили ракети по Києву

У ніч на 30 серпня Росія здійснила масовану, комбіновану атаку на Київ із використанням безпілотників та ракет. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Зазначається, що такого потужного нападу Київ не відчував від весни.

Подробиці ворожої атаки

«Спершу рашисти застосували ударні БпЛА (попередньо, баражуючі боєприпаси Shahed). Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс», – йдеться в повідомленні КМВА.

Загалом силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей (точну кількість, а також тип ракет і БпЛА офіційно оприлюднять Повітряні сили ЗСУ).

Наслідки нічного удару

У столиці зафіксовано падіння уламків в кількох районах. Є загиблі та поранені. «У Шевченківському районі на території підприємства шматки рашистських ракет вбили дві людини, ще одна отримала ушкодження. Також внаслідок падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах. В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови. В місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС. Дані оперативного зведення уточнюються», – інформує КМВА.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, Пожежно-рятувальні служби продовжують працювати на місцях падіння уламків. Зокрема, в Дарницькому районі та в чотирьох місцях у Шевченківському районі столиці. «У результаті ракетної атаки ворога в Києві наразі загинуло дві людини. Дві - отримали поранення і госпіталізовані», – розповів мер.

За уточненими даними, внаслідок падіння уламків в різних районах Києва загинуло дві людини, ще три отримали поранення різного ступеня важкості.

Найпотужніший від весни удар: деталі нічної атаки на Київ фото 1

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: