Навколо Києва виникають нові пожежі. Оперативна інформація на ранок (фото)

Навколо Києва виникають нові пожежі. Оперативна інформація на ранок (фото)
Тліють пеньки, деревина в осередках, пройдених вогнем
Фото: ДСНС

У Чорнобильській зоні вогнеборці працюють над ліквідацією трьох осередків тління деревени та торф'яників

Станом на 7-му годину 24 квітня, у Зоні відчуження ЧАЕС триває гасіння пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках, пройдених вогнем.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 7 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 863 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1066 чоловік та 253 одиниці техніки, у тому числі 2 вертольоти, якими 23 квітня здійснено 118 скидів – 236 т води.

Пожежі у лісових масивах Овруцького району Житомирської області локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах. До гасіння залучено 686 чоловіків та 99 одиниць техніки.

23 квітня поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва виникло загорання сухої трави та лісового масиву.

Станом на 7 год. 24 квітня триває гасіння окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 105 чоловік та 27 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки, якими 23 квітня здійснено 9 скидів – 72 т води.

5_79

У ДСНС запевняють, що радіаційна обстановка у Києві та області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Як повідомлялося, 23 квітня лісові пожежі знову спалахнули в Київській області.

На місці масштабної пожежі в Бородянському районі було затримано палія. 

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. 

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Український режисер Стас Капралов зняв відеоролик, в якому показав жахливі наслідки масштабної пожежі, що не вщухає у Чорнобильській зоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: