Оприлюднено нові тарифи на газ для киян

Оприлюднено нові тарифи на газ для киян
Тарифи на газ зросли

Ціну на газ для населення з 1 листопада 2018 року встановлено постановою Кабінету міністрів

Починаючи з листопада 2018 року, тариф на газ для мешканців столичних квартир, обладнаних газовими лічильниками, і квартир без них складатиме 8,55 гривені за кубометр. Про це повідомляє «Київгаз».

«З 1 листопада 2018 року по 31 грудня 2019 року ціна на природний газ, що використовується населенням, встановлена у розмірі 8,54892 грн/кубометр», — йдеться у повідомленні.

У разі відсутності газових лічильників норма споживання газу в квартирі з гарячим водопостачанням та газовою плитою складе 3,3 кубометра на людину; без гарячого водопостачання — 5,4 кубометра; з плитою і газовим водонагрівачем — 10,5 кубометрів на людину.

Зазначається, якщо у квартирі крім газової плити встановлено інші газові прилади, їх граничні обсяги споживання природного газу мають бути додатково враховані при визначенні загального обсягу споживання.

У компанії додали, що ціну на газ для населення з 1 листопада 2018 року встановлено постановою Кабінету міністрів від 19 жовтня.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 19 жовтня схвалив підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада на 23,5% — до 8 550 грн за тис. куб. м.

В уряді пообіцяли більше не підвищувати ціни на газ до виборів, а саме — до кінця опалювального сезону 2018-2019 років.

Підвищення цін на газ потягне за собою зростання тарифів на комунальні послуги. У Мінсоцполітики уже спрогнозували, що через це тарифи на тепло і гарячу воду зростуть на 16%.

Кабмін розраховує отримати 9 млрд грн надходжень до Держбюджету у 2019 році від збільшення вартості газу для населення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: