Під Кабміном мітингують націоналісти і «кури»

Під Кабміном мітингують націоналісти і «кури»
До Кабміну прийшли учасники в костюмах білих курей
Фото: Інформатор

Представники націоналістичних об'єднань вимагають створити нове міністерство

У середу, 7 листопада, в Києві представники націоналістичних об'єднань прийшли під стіни уряду. Активісти вимагають створити в Україні нове міністерство.

На акцію вийшли близько 300 осіб. Вони з прапорами і плакатами піднялися по вулиці Грушевського до будівлі Кабміну. В рядах мітингувальників - члени Єдиного союзу патріотів України, Національних дружин, Національного корпусу і Ветеранського братства, бійці батальйону «Айдар», ветерани АТО, а також інших військових конфліктів, в тому числі війни в Афганістані. Про це повідомляє Інформатор.

Учасники акції вимагають заснувати в Україні міністерство ветеранів. Крім цього, мітингувальники вважають, що процес його створення затягується в політичних цілях. Вони впевнені, що нова структура повинна відповідати за забезпечення соцзахисту тих, хто брав участь в боях на сході країни. Зокрема, ветеранам необхідна підтримка при працевлаштуванні та отриманні пільг.

За словами учасників мітингу, в Україні існує понад 30 громадських і державних організацій, які допомагають ветеранам. Однак більшість з цих структур, на їхню думку, корумповані і занадто погрузли в бюрократії. А створення міністерства, на їх думку, спростить отримання ветеранами соцдопомоги і пільгових виплат.

Крім членів націоналістичних рухів, до Кабміну прийшли учасники в костюмах білих курей. «Кури в Україні живуть краще, ніж люди! Я виступаю за поліпшення життя людей, підвищення зарплат і зниження тарифів», - сказав один з учасників у «курячому» костюмі. Також він зазначив, що разом з іншими пікетниками в незвичайних костюмах (а їх близько п'яти) не представляє жодну з організацій.


Як повідомлялося, власники автомобілів на європейських номерах частково перекрили урядовий квартал.

У зв’язку з проведенням заходів у Києві працівники поліції працюють у посиленому режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: