Під Києвом пронісся смерч: опубліковано вражаюче відео

Під Києвом пронісся смерч: опубліковано вражаюче відео

Смерч пронісся над каскадом Святошинських озер, неподалік від Новобіличей Київської області

У Київській області пронісся смерч.

Про це повідомляє сайт «Громада Київщини» з посиланням на місцевого жителя Олександра.

Смерч пронісся над каскадом Святошинських озер, неподалік від Новобіличей Київської області.

«Я фарбував стіни в квартирі і милувався краєвидом з вікна. Трохи не впав, коли побачив вдалині над озерами смерчі. Їх було всього три. Всі три не встиг зняти, два як розчинилися в озері, але один вдалося зняти на відео. Цей смерч був найбільший. Він значно вище наших будинків», – розповів місцевий житель Олександр.

Дане явище прокоментував директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. Він повідомив, що смерч – рідкісне і не прогнозоване явище, особливо для Київської області.

«Для утворення смерчів потрібно кілька факторів: висока температура, дуже висока вологість повітря, насиченість вологою атмосфери і сприятливі синоптичні процеси. Вони виникають в тих місцях, де є цей комплекс сприятливих факторів. При виникненні 100 подібних ситуацій, тільки в одному виникає таке явище. Тому прогнозувати його практично неможливо, але за рахунок сучасних радарних технологій його можна супроводжувати», – підкреслив Кульбіда.

Крім того, він зазначив, що в Україні спостерігаються смерчі в різних регіонах, але всі вони – не вище 3-го рівня.

«Найбільша їх повторюваність спостерігається вздовж Дніпра – в Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Київській області, а також на заході – у Волинській, Рівненській та Львівській областях. Якщо все торнадо або смерчі поділяються на категорії з 5 класів, то у нас вище 3-го ніколи їх не було. Тому вони не такі масштабні і не такі руйнівні, як у США», – розповів директор гідрометцентру. 

Нагадаємо, біля села Приморське Кілійського району відпочиваючі спостерігали, як у морі пронісся смерч. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: