Погром в НАБУ: поліція розпочала кримінальне провадження

Погром в НАБУ: поліція розпочала кримінальне провадження

Активістам загрожує позбавлення волі на строк до 4-х років

Сьогодні, 17 липня, група осіб біля будівлі Національного антикорупційного бюро України чинила хуліганські дії. Поліція розпочала кримінальне провадження.

До чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення, що біля приміщення НАБУ невстановлені особи вчиняють протиправні дії. На місце поді виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції та екіпажі патрульних.

По прибуттю, на місці знаходилася група осіб у кількості близько 30-ти чоловік. Встановлено, що частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері. Крім того, правопорушники пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі та камери відеоспостереження.

Наразі слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4-х років. Досудове розслідування у справі триває.

Раніше повідомлялося, що 17 липня активісти увірвались до будівлі НАБУ з вимогою відставки очільника установи Артема Ситника. Там вони закидали приміщення тортами.

В поліції Києва заявили, що в результаті інциденту в НАБУ нікого затримано не було.

В Національному антикорупційному бюро України не виключають, що акції протесту у вівторок, 17 липня, були «провокацією з боку представників певних політичних сил».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: