Поліція відреагувала на напад на іноземного журналіста у столиці

Поліція відреагувала на напад на іноземного журналіста у столиці
Кримінальне провадження розпочате за статтею «Хуліганство»

Поліція взялася за розслідування інциденту, що стався під час ЛГБТ-акції у Києві

Напад на іноземного фотографа у Києві слідчі кваліфікують як хуліганство. Зі слів постраждалого, зловмисників було двоє. Тривають їх пошуки. Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

Подія сталася сьогодні поблизу Володимирського собору: о 12:45 на лінію 102 надійшло повідомлення про побиття іноземця.

Під час спілкування із правоохоронцями іноземець розповів, що проводив фотозйомку, коли у нього виник словесний конфлікт із двома чоловіками. У результаті один із них вдарив потерпілого в обличчя, а інший - застосував газовий балончик. Після цього нападники втекли. Їх фото зі спини іноземець передав поліцейським. Тривають пошуки правопорушників.

Подія зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За вчинення такого правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі.

Зазначимо, що сьогодні у результаті дій радикалів, які зірвали проведення марного маршу у Києві на захист трансгендерів постраждав іноземний журналіст Майкл Колборн. Його вдарили в обличчя, від чого тріснули його окуляри, що, вочевидь, призвело до поранення.

Посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що напад на Колборн заслуговує ефективної відповіді поліції.

У центрі Києва радикали зірвали мирний марш, присвячений Міжнародному дню пам’яті трансгендерних людей, які загинули від насильства. Загалом участь у протесті взяли не більше 100 людей. Зазначимо, що проти проведення маршу виступили організації «Катехон» і «Традиція і порядок».

Двом учасницям протесту невідомі розпилили перцевий газ в обличчя. Їх відправили до лікарні швидкою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: