Пожежі в Чорнобильській зоні: досі лишаються три осередки тління

Пожежі в Чорнобильській зоні: досі лишаються три осередки тління
До гасіння залучено три вертольоти
Фото: ДСНС

За минулу добу авіацією скинуто майже 400 тонн води

Станом на 7-му годину 23 квітня у Зоні відчуження ЧАЕС продовжується гасінні пожеж на території  Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’яника в осередках, пройдених вогнем.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України. 

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 7 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 800 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1164 особи та 286 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти та два літаки, якими 22 квітня здійснено 170 скидів – 376 т води.

У ДСНС також повідомлють, що пожежі у лісових масивах Овруцького району Житомирщини локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому, Бережестському, Можарівському та Словечанському лісництвах.

До гасіння залучено 765 чоловік та 119 одиниць техніки, у тому числі вертоліт.

У ДСНС запевняють, що у Києві та області радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Український режисер Стас Капралов зняв відеоролик, в якому показав жахливі наслідки масштабної пожежі, що не вщухає у Чорнобильській зоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: