У Чорнобильській зоні горять торфовища

У Чорнобильській зоні горять торфовища

Триває локалізація пожеж на території шести лісництв

У Чорнобильській зоні підрозділи ДСНС та працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща» продовжують локалізацію пожеж на території Луб’янського, Дитятківського, Денисовицького, Корогодського, Котовського та Паришівського лісництв. Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

«Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникнення пожеж та недопущення нових», - йдеться в повідомленні.

В районі с. Розсоха продовжується локалізація пожежі на території боліт з невеликим заляганням торфу. Також у Паришівському лісництві очікується локалізація загорання торфовища. До місця направлено пересувну насосну станцію.

Продовжується ліквідація загорання торфу в районі смт Поліське, куди направлено пересувну насосну станцію.

Також, продовжується ліквідація загоряння в районі с. Буряківка.

Для здійснення скидання вогнегасних речовин до осередків місць тління задіяно три гелікоптери та залучено важку інженерну техніку.

До гасіння пожеж залучено 1204 чоловік та 287 одиниць техніки. В тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 21 квітня здійснено 129 скидів – 258 т води.

Загрози об’єкту «Укриття», сховищу радіоактивних відходів та іншим критичним об’єктам зони відчуження немає.

У зоні відчуження здійснюється посилений моніторинг обстановки за різними напрямками та забезпечується своєчасне залучення пожежно-рятувальних підрозділів у разі необхідності.

Наразі швидкість вітру сягає 21 км на годину.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Український режисер Стас Капралов зняв відеоролик, в якому показав жахливі наслідки масштабної пожежі, що не вщухає у Чорнобильській зоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: