Забруднення повітря в Києві: синоптики прогнозують очищення завдяки погоді

Забруднення повітря в Києві: синоптики прогнозують очищення завдяки погоді
На Київ насувається гроза
Фото: Главком

В Укргідрометцентрі запевняють, що якість повітря в Києві майже в нормі

Хімічне забруднення атмосферного повітря у Києві знаходиться переважно в межах, характерних для цього періоду весни. Радіоактивне забруднення у Київській та Житомирській областях залишається в межах природного фону.

Про це повідомив сьогодні, 25 квітня, під час онлайн-брифінгу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Він озвучив поточну метеорологічну обстановку в Зоні відчуження та на півночі Житомирської області. «Вітер південно-західний, слабкий, 1-4 м/с, температура повітря 11-15 градусів тепла, прозорість атмосфери (метеорологічна дальність видимості), за даними метеостанцій «Чорнобиль», «Овруч» та «Коростень», становить від 10 до 20 км. Переміщення продуктів залишків горіння відбувається у східному напрямку. Зокрема від Зони ЧАЕС до західних областей Чернігівської області, а з північних районів Житомирщини — в напрямку північних районів Київської області зі швидкістю до 15-20 км/год», - сказав спікер.

«Хімічне забруднення атмосферного повітря у місті Києві знаходиться переважно в межах, характерних для цього періоду весни. Перевищення гранично допустимих концентрацій відмічається по діоксиду азоту, незначне перевищення відмічається по діоксиду сірки та формальдегіду. Це стосується місць скупчення автотранспорту, зокрема, через ремонт доріг», - зазначив Прокопенко.

«Радіоактивне забруднення у Київській та Житомирській областях, як і в попередні дні, залишається в межах природного фону і становить, за даними метеостанцій, 12-18 мікрорентген на годину», - повідомив він.

За його словами, до кінця дня 25 квітня на території Київської та Житомирської областей буде хмарно з проясненнями, місцями пройдуть невеличкі короткочасні дощі, можлива гроза. Вночі 26 квітня очікується короткочасний дощ, а вдень без опадів, як і 27-28 квітня.

«В цілому, характер погоди 25 та 26 квітня сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі повітря», - підсумував Прокопенко.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. 

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: