Правоохоронці затримали чоловіка за вимагання 10 тисяч доларів США

Правоохоронці затримали чоловіка за вимагання 10 тисяч доларів США

Зловмиснику оголошено про підозру, йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До Подільського управління поліції надійшла заява приватного підприємця про те, що керівник громадської організації вимагав у нього гроші 10 тисяч доларів США за неперешкоджання його законній діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

«За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування працівники слідчого відділу розслідування злочинів у сфері службової діяльності встановили: підозрюваний під прикриттям громадської діяльності займався незаконним вимаганням коштів із підприємців, погрожуючи скаргами та заявами на їхню діяльність до правоохоронних органів. Ми встановили, що зловмисник повідомив підприємцю, що він може забрати заяву про злочин та дозволить далі працювати, якщо він заплатить гроші», - повідомив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

У ході реалізації працівники слідчого відділу розслідування злочинів у сфері службової діяльності Подільського управління поліції затримали 54-річного чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику оголошено підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 (Вимагання) КК України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: