Рівень забруднення повітря у Києві перевищує норми у декілька разів

Рівень забруднення повітря у Києві перевищує норми у декілька разів

У яких районах Києва спостерігається найбільше забруднення повітря

З 25 лютого по 2 березня у повітрі Києва зафіксоване перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського з посиланням на дані стаціонарних постів спостережень.

Так, за минулий тиждень у повітрі зафіксовано перевищення:

  • завислих речовин – у 1,1-1,2 разу на Бессарабській площі та проспекті Перемоги;
  • діоксиду сірки – у 2,1-2,5 разу на проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка, площах Деміївській, Перемоги, Бессарабській, Оболонському проспекті, вулиці Інженера Бородіна; у 1,2-2,0 рази – на усіх інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.;
  • діоксиду азоту – у 3,1-4,0 рази на вулиці Каунаській, проспекті Перемоги, площах Бессарабській, Перемоги, Деміївській;  у 2,0-2,9 рази – на усіх інших постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось.
  • формальдегіду – у 2,0-2,1 разу на Бессарабській та Деміївській площах; у 1,0-1,9 рази – на усіх інших постах міста.

Загалом на 16 стаціонарних постах обсерваторії, де проводились щоденні спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста з 25 лютого по 2 березня було проаналізовано 1639 проб повітря.

В обсерваторії повідомили, що порівняно з попереднім тижнем рівень забруднення атмосферного повітря за всіма домішками дещо знизився.  

«Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у атмосфері», - додали фахівці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: