Рятувальники евакуювали людей з приміщення та даху ТРЦ «Україна»

Рятувальники евакуювали людей з приміщення та даху ТРЦ «Україна»

У ТРЦ Універмаг «Україна» проведено навчання з ліквідації надзвичайної ситуації

У четвер, 5 квітня, столичні рятувальники провели практичні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації в ТРЦ  Універмаг «Україна». Навчання проведено за ініціативи керівництва об’єкту, повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Києві.

«За тактичним задумом внаслідок короткого замкнення в електромережі, у дитячій кімнаті на 4-му поверсі виникла пожежа. Пожежу виявив черговий охоронець, який відразу телефонує до Служби порятунку 101 та повідомляє чергового диспетчера. Черговий пожежного поста відразу прямує на місце займання та приступає до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння, а його колега з’ясовує наявність людей на поверсі, у разі загрози життю людей розпочинає евакуацію. Керівник пожежного поста організовує зустріч та допуск пожежно-рятувальних підрозділів, що прибувають на об’єкт для гасіння пожежі. За кілька хвилин прибувають рятувальники, проводять розвідку, оцінюють складність ситуації і займаються ліквідацією пожежі та евакуацією людей», - інформують рятувальники про проведені навчання.  

Крім того, на даних навчаннях відпрацьовувалися дії з евакуації людей із даху будівлі, які під час проведення евакуаційних дій туди вийшли.

У навчаннях було задіяно 14 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та близько 80 чоловік особового складу.

«Навчання були організовані для того, щоб перевірити правильність усіх дій, як рятувальників, так і персоналу об’єкту і у разі виявлення недоліків, в подальшому їх проаналізувати та усунути. Такі навчання є вкрай важливими і необхідними, адже від учасників ліквідації пожежі залежить не одне людське життя. Столичні торгово-розважальні центри завжди переповнені великою кількістю людей, тож рятувальники систематично відпрацьовують кожен з таких об’єктів, аби у випадку справжньої надзвичайної ситуації бути готовими і не допустити трагічних наслідків», - зазначив заступник начальника ГУ ДСНС України у м. Києві Ігор Шарий.

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

5 квітня рятувальники Печерського району провели інформаційний рейд в Києво-Печерській лаврі щодо уникнення надзвичайних ситуацій напередодні пасхальних свят.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: