Рятувальники Києва розповіли, коли перевірятимуть квест-кімнати

Рятувальники Києва розповіли, коли перевірятимуть квест-кімнати

Поки що ДСНС не може перевіряти такі заклади

Державна служба з надзвичайних ситуацій зможе перевірити квест-кімнати у Києві на предмет пожежної безпеки лише у випадку скарги або згідно з графіком перевірок.

Про це Укрінформу розповіла керівник прес-служби ДСНС у Києві Світлана Водолага.

«Поки що такі заклади ми не можемо перевіряти, якщо вони не подавалися районом, і якщо вони не знаходяться на території якогось торговельно-розважального центру. Перевірити такий заклад ми можемо тільки з дозволу. Ми подаємо заявку на підставі доручення уряду, на підставі якщо йдуть скарги, якщо самі власники цього об'єкту подають заяву, щоб ми їх перевірили. Ми подаємо цю заявку до ДРСУ (Державна регуляторна служба України. - Ред.), і вони нам дають чи не дають дозвіл на цю перевірку. Тобто так просто піти на цей об'єкт ми зараз не можемо, якщо об'єкт не внесений у графік», - зазначила Водолага.

За її словами, ДСНС вже провела низку перевірок у торговельно-розважальних центрах Києва. Водолага нагадала, що з 1 січня дія мораторію на перевірки закінчилася.

«Зараз перевірки проводитимуться згідно з графіком, який ми подавали до Державної регуляторної служби. Коли нам підписали ці графіки, ми маємо дозвіл на перевірки згідно з ними», - зазначила Водолага.

Графік складався з урахуванням ситуації в кожному районі. «Тобто кожний район подавав ті об'єкти, які потребують перевірки, тому що є різні об'єкти з різним ступенем небезпеки, і кожен об'єкт перевіряється в певний період, або раз на два роки, або раз на три роки, залежно від об'єкту», - підкреслила вона.

Як повідомлялось, 4 січня п’ятеро людей загинули при проходженні квесту в закритому приміщенні в місті Кошалін на північному заході Польщі. Пожежа спалахнула в момент, коли учасники перебували в закритому приміщенні, з якого вони повинні були вибратися, вирішуючи головоломки. Пожежники прибули на місце в момент, коли вогнем був уже охоплений весь перший поверх будівлі.

28-річного власника затримали відразу після трагедії. У неділю його допитала кошалінська прокуратура. Чоловік не визнав своєї вини і відмовився давати свідчення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: