СБУ викрила посередника з майнових спорів, який пропонував за $100 тис. «владнати» питання

СБУ викрила посередника з майнових спорів, який пропонував за $100 тис. «владнати» питання
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та можливої причетності судді Господарського суду до корупційної схеми
Фото: пресцентр СБУ

Хабар зловмисник погодився отримувати частинами

У Києві співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили арбітражного керуючого, причетного до вимагання грошей від підприємства-боржника.

За даними досудового слідства, посадовець вимагав $100 тис. від приватного забудовника за відмову від позову на відчуження майна та призупинення процесу ліквідації підприємства. За ці гроші зловмисник обіцяв не лише відкликати свій позов, але й «владнати» питання із суддею Господарського суду.

Хабар зловмисник згодився отримувати частинами.

Оперативники спецслужби задокументували факт одержання арбітражним керуючим 50 тис. гривень – першої частини хабара.

Правоохоронці затримали фігуранта відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 75 тис. гривень. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводились спільно з Подільським управлінням поліції ГУ Національної поліції в м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: