Скільки коштів потратять райони Києва на новорічні святкування

Скільки коштів потратять райони Києва на новорічні святкування
Контрактову площу оформили у стилі робіт Марії Приймаченко
Фото: Folk Ukraine

Крім основних заходів в центрі Києва святкування проводяться і на районних рівнях

В Києві офіційно розпочався новорічний святковий сезон – на декілька днів раніше, ніж торік. Перші святкування почалися на Подолі, який став однією з головних новорічних локацій. Розважальна програма на Контрактовій площі триватиме з 15 до 20 грудня.

Головна ялинка України відкриється традиційно на День святого Миколая, 19 грудня, на Софійській площі.

На святкові заходи організація Folk Ukraine залучила 37 млн грн спонсорських і партнерських коштів, на 10 млн більше, ніж минулого року.

З бюджету Києва виділено 6,5 млн грн проти 4,5 млн рік тому. Ці кошти спрямовано загалом на вистави і подарунки для дітей соціально незахищених категорій. Про це розповіла директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова під час прес-брифінгу щодо організації новорічних та різдвяних свят у столиці, повідомляють Українські Новини.

Крім основних заходів в центрі святкування проводяться і на районних рівнях. Усі 10 районів столиці мають свою програму з ялинками, виставами і концертами.

Печерська районна адміністрація виділила на новорічні заходи 245 тис. грн.

Кошторисом Подільської РДА передбачено 85 тис. грн на День Святого Миколая.

Зокрема, 35 тис. грн витратять на встановлення ялинки, 25 тис. грн - на її оформлення, 5 тис. - виступ окремих виконавців. На 10 тис. грн закуплять новорічної мішури. Ще 10 тис. грн буде витрачено на оренду сценічного обладнання і звукопідсилювальної апаратури.

Крім того відділ у справах сім’ї, молоді та спорту має придбати для дітей пільгових категорій району новорічних подарунків у кількості 500 шт. на суму 23,9 тис. грн.

Кошторисом Дніпровської РДА на проведення новорічних та різдвяних заходів передбачено 165 тис. грн.

150 тис. грн виділено на монтаж і демонтаж металевої конструкції, гірлянд з хвої та художньо-світлового обладнання головної новорічної ялинки району, яка встановлена у парку Перемоги.

10 тис. грн піде на святкове музичне відкриття ялинки і технічне забезпечення заходу.

На 5 тис. грн район купить сувенірів.

У Дарницькому районі Києва на проведення новорічних і різдвяних заходів виділено 382 тис. грн. Ці кошти підуть на:

  • оренду звукового та освітлювального обладнання;
  • послуги обслуговування монтажно-демонтажних робіт металевих каркасів «Районної» та «Традиційної» ялинок і наповнення їх зеленою масою;
  • перевезення святкової ілюмінації, захисних огорож, проведення ревізійних робіт на площі біля Палацу культури «Дарниця» та парку імені Воїнів-інтернаціоналістів;
  • транспортні послуги;
  • придбання електрогірлянд для двох ялинок;
  • послуги виступу творчих колективів;
  • афіші, листівки, запрошення;
  • послуги святкового оформлення сцени;
  • організацію «Вітальні святого Миколая»

Оболонська РДА витратить на новорічні свята 422,8 тис. грн. На монтажно-демонтажні роботи, оформлення світлодіодною ілюмінацією і прикрасами 20-метрової ялинки виділено 198,6 тис. грн. Нове LED-обладнання і різні мотиви для прикрашання ялинки обійдуться в 191,4 тис. грн. В 30 тис. грн обійдеться концертна програма. На новорічно-різдвяні вироби виділено 2 730 грн.

Голосіївський район погуляє на свята на 84 тис. грн. Найбільше 50 тис. грн знадобиться на забезпеченням світлотехнічним оснащенням, звукопідсиленням, світлодіодним екраном і сценічним комплексом. Творча програма і послуги ведучих оцінюються в 23,6 тис. грн. На транспорт виділено 4993 грн, на афіші і запрошення - 3500 грн, призи у вигляді шоколадних батончиків 653 грн, а на оформлення сцени повітряними кульками 1254 грн.

Шевченківська РДА отримала з міського бюджету на Новий рік і Різдво 65,1 тис. грн. З них 39 тис. грн буде коштувати організація новорічного свята з переглядом циркової вистави. 26,1 тис. грн спрямовано на святкову програму із засвіченням ялинки «Новорічні пригоди чарівника у казковому парку».

Солом'янський район має на свята бюджет 70 тис. грн, які мають піти на концертну програму.

Деснянська РДА отримала цього року на проведення новорічних заходів 541,1 тис. грн, що на 205,3 тис. грн більше, ніж минулого. Встановлення ялинок з прикрашанням на житлових масивах Вигурівщина-Троєщина та Лісовий обійдеться в 104,9 тис. грн. На новорічні прикраси, матеріали для виготовлення декорацій, призи і сувеніри буде витрачено 92,2 тис. грн. 350 тис. грн заплатять за штучну ялинку, світлодіодні гірлянди і об'ємні світлодіодні вуличні фігури.

У Святошинському районі заплановано цикл заходів, центральними серед них є 18 дитячих новорічно-різдвяних вистав та вуличне театралізоване дійство «Засвічення ялинки». На ці заходи з бюджету Києва виділено 124 тис. грн.

Райони

2018

2017

Деснянський

541 тис. грн

142 тис. грн

Оболонський

422,8 тис.грн

375 тис. грн

Дарницький

382 тис. грн

509 тис. грн

Печерський

245 тис. грн

100 тис. грн

Дніпровський

165 тис. грн

210 тис. грн

Святошинський

124 тис. грн

451 тис. грн

Подільський

100,9 тис. грн

186 тис. грн

Голосіївський

84 тис. грн

108,5 тис. грн

Солом'янський

70 тис. грн

60 тис. грн

Шевченківський

65,1 тис. грн

51,7 тис. грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: