Столичні оперативники затримали серійних крадіїв мопедів (фото)

Столичні оперативники затримали серійних крадіїв мопедів (фото)
Слідчі встановили причетність молодиків до 13 викрадень
Фото: Нацполіція

Злодії намагалися втекти від поліцейських на автівці і на ходу викидали викрадені мопеди

У рамках кримінальних проваджень оперативники Голосіївського управління поліції встановили та затримали серійних крадіїв мопедів відразу після їхнього «чергового злочинного рейду».

Внаслідок проведення слідчих дій встановлено, що один із молодиків орендував вантажний автомобіль, за допомогою якого викрадалося чуже майно, а інший підшукував предмети злочинних посягань. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

За словами слідчого Голосіївського управління поліції Володимира Назарова, під час затримання молодики хотіли втекти від поліцейських: «По провулку Столєтова фігуранти погрузили в автомобіль чужі мопеди та, побачивши правоохоронців, почали тікати. Аби уникнути переслідування, товариші на ходу викидали з автівки викрадені мопеди».

Зловмисників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це раніше не судимі 24-річний киянин і 20-річний уродженець Вінницької області.

«Спільники навмисно залишали мопеди після викрадення у різних місцях, на такий собі відстій, а після деякого часу хотіли продати і виручити за них гроші. Також у 24-річного фігуранта під час невідкладного обшуку за місцем мешкання ми виявили та вилучили пакети з рослинною речовиною зеленого кольору, білою порошкоподібною сумішшю та пристрої для куріння. За незаконне зберігання наркотичних засобів розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України. Вилучене відправлено на проведення експертизи», – додав слідчий.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні 13 епізодів, передбачених ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. На час слідства зловмисники перебувають під нічним домашнім арештом. Їм загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення аналогічних правопорушень на території столиці та встановлюють ймовірних спільників фігурантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: