Столичному посадовцю оголошено підозру в незаконному видобутку пів мільйона тонн піску з Дніпра

Столичному посадовцю оголошено підозру в незаконному видобутку пів мільйона тонн піску з Дніпра

Збитки оцінюються в майже 16,5 млн грн

Столичними правоохоронцями повідомлено про підозру генеральному директору товариства за фактом незаконного видобутку піску та розтраті ввіреного майна в особливо великих розмірах, внаслідок чого столичній громаді завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

За даними слідства, вказаний посадовець, незважаючи на відсутність у підприємства відповідних дозвільних документів, організував роботи з гідротехнічного намиву (видобутку) піску з річки Дніпро.

Так, упродовж 2018 року було незаконно видобуто понад 570 тисяч тонн піску, чим завдано збитків територіальній громаді Києва на суму майже 16,5 млн гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошніченко повідомив, що на ділянці землі, яка тривалий час була у користуванні товариства «Мостобуд», ведеться нелегальний видобуток, складування та реалізація піску. 

Мірошніченко стверджує, що ділянка ніколи не використовувалася «Мостобудом» за цільовим призначенням, на ній складувався пісок, що заборонено законодавством.

У грудні 2018 року Київрадою було розірвано договір оренди цієї земельної ділянки. Пісок, який там був, прокуратура мала арештувати і реалізувати на користь громади Києва. Проте, «Мостобуд» оскаржує ці рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: