Трансгендерна активістка заявила про побиття з боку охорони столичного клубу

Трансгендерна активістка заявила про побиття з боку охорони столичного клубу

Четверо охоронців фізичної силою поволокли Анастасію з клубу, заявила активістка Анастасія Крістель Домані

Охорона клубу «Lift» побила трансгендерну активістку Анастасію Крістель Домані. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. Правозахисниця та очевидиця подій Софія Лапіна Детальніше у коментарі «Громадському радіо» розповіла подробиці.

«У Анастасії зникли речі. Коли ми звернулись до охорони, ті сказали, що зараз нас просто виведуть. А потім четверо охоронців стусанами та фізичної силою поволокли Анастасію з клубу. Я попросила охорону, щоб вони покликали адміністратора. На що вони кілька разів спитали, хто я і що мені тут потрібно. Пізніше в адміністраторки я попрохала повернути гроші, бо ми, фактично, в клубі не були. І сказала, що те, що сталось — ненормально. Адміністраторка сказала, що це неможливо. Коли я почала посилатись на чинне законодавство, вона сказала, що це приватна територія. Потім охорона почала агресивно зі мною спілкуватись, і мене вивели. Я подзвонила в поліцію», — розповіла Софія Лапіна.

За словами Лапіної, пізніше поліція бачила як до Анастасії застосовується насилля, але була бездіяльною та глузувала з Анастасії та її документів, де вказано чоловіче ім’я. На прохання Лапіної поводити себе адекватно, поліція відповідала агресивно з нецензурною лексикою.

Адвокат Анастасії Крістель Домані — Оксана Гузь - повідомила «Громадському радіо», що вони вже написали заяву до поліції.

У прес-службі Нацполіції Києва та патрульній службі Києва відмовились коментувати інцидент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: