Транспортного колапсу не буде? Влада Києва готова втрутитися в акцію автомобілістів

Транспортного колапсу не буде? Влада Києва готова втрутитися в акцію автомобілістів
Автомобілі та маршрутки можуть на годину зупинитися посеред проїжджої частини

Столична влада готова залучати поліцію в частині нестворення заторів

Влада Києва запевнила, що комунальний транспорт міста у четвер, 11 жовтня, працюватиме без змін попри проведення активістами «Авто Євро Сили» акції з вимогою знизити вартість пального.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Дмитра Давтяна Олеся Чемерис.

«Ми не можемо регулювати ціни на пальне, і міська адміністрація не має до цього відношення. Ми будемо, можливо, залучати поліцію в частині нестворення заторів», - зазначила вона.

Водночас, речниця запевнила, що весь комунальний транспорт їздитиме за графіком, без змін.

«Весь комунальний транспорт підпорядковується графіку, і він коригується в залежності від проведення офіційних заходів, які були заздалегідь анонсовані. Ми в жодному випадку не підтримуємо подібні акції, ми працюємо над тим, щоб транспорт був якісніший, щоб він ходив стабільно. Весь транспорт, який належить комунальному підприємству, буде їздити за графіком, а все, що стосується приватного транспорту, ми не можемо на нього впливати», - зазначила вона.

Як розповів кореспонденту Укрінформу керівник організації «Авто Євро Сила» Олександр Чернявський, учасники акції вимагатимуть зниження вартості пального до рівня весни цього року, за рахунок зменшення розміру акцизу на пальне та прив'язки акцизу до української валюти.

Чернявський зауважив, що акція не є централізованою і до неї долучитися можуть усі охочі, безпечно зупинивши свій транспортний засіб з 9:00 до 10:00 ранку, «без прапорів організацій і партій, від себе особисто».

Як повідомлялося, у Києві 11 жовтня планується на годину заблокувати рух, зупинивши свої автомобілі посеред проїжджої частини. Також повідомляється, що маршрутні таксі візьмуть участь у акції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: