Третина столичних спецпризначенців – колишні «беркутівці»

Третина столичних спецпризначенців – колишні «беркутівці»

Андрій Крищенко стверджує, що колишні «беркутівці» пройшли атестування і мають позитивний висновок

Близько 20 столичних спецпризначенців є фігурантами кримінальних справ щодо злочинів Майдану

У поліції Києва продовжують служити 30% колишніх представників спецпідрозділу «Беркут». Про це Громадському повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко у відповідь на офіційний запит.

«Інформуємо, що близько 30% поліцейських полку поліції особливого призначення №1 Головного управління проходили службу в полку міліції особливого призначення «Беркут», після прийняття на службу в поліції пройшли атестування в установленому порядку та мають позитивний висновок атестаційних комісій», — йдеться у відповіді.

Серед цих людей близько 20 зараз є фігурантами кримінальних справ щодо злочинів Майдану.

У поліції пояснюють, що звільнити їх зі служби можуть лише на підставі обвинувального вироку. Втім юристка Євгенія Закревська, яка представляє інтереси потерпілих у справах Майдану, зазначає, що вирок — це не єдина підстава для звільнення.

«Окремо порушення закону про міліцію, порушення присяги є підставою для звільнення, яке не вимагає отримання судового вироку. Такі звільнення потрібно було провести в перші місяці після вчинення правопорушень. Після того вже було декілька реорганізацій, де можна було юридично чисто без порушень не дозволити працювати особам, які були причетні до тих подій. Цього зроблено не було і це доводить те, що це свідома політика», — сказала Закревська.

Як відомо, усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Саме п'ять років тому 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: