Грип відступає: рівень захворюваності у столиці зменшився на 19%

Грип відступає: рівень захворюваності у столиці зменшився на 19%
У МОЗ нагадують, що від тяжких ускладнень грипу та ГРВІ може захистити лише щеплення

За тиждень зареєстровано близько 13 тисяч хворих на грип і ГРВІ

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив,що у Києві спостерігається зниження рівня захворюваності грип та ГРВІ на 19,7%. Зниження відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, у столиці за 52-ий тиждень епідсезону зареєстровано близько 13 тисяч хворих на грип і ГРВІ. Так, дорослих захворіло 5 248 осіб (зниження на 8,6%), дітей - 7 541 (зниження на 26%).

«В цілому інтенсивність епідемічного процесу знаходиться на рівні, характерному для цього періоду року. Наразі показник захворюваності становить 431,6 (за 51-й тиждень - 537,5) і є нижче епідемічного порогу на 40,6%», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в медичні установи за 52-ю тиждень епідсезону госпіталізовано 324 особи, з них 255 - діти.

«Всього з початку епідемічного сезону - 1 жовтня 2018 року - вакцинацією проти грипу охоплено 33 868 осіб, з них 8696 - діти», - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, зокрема, за минулий тиждень захворіли понад 216 тисяч осіб, четверо з них померли.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що минулого тижня в Києві від грипу померли дві жінки, які належали до груп ризику. Як повідомлялося, жінки пізно звернулися за медичною допомогою - після 5-го дня хвороби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: