У Києві судитимуть митника аеропорту «Жуляни»

У Києві судитимуть митника аеропорту «Жуляни»

З вини митника бюджет недоотримав 230 тис. грн платежів

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця митного посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», який підозрюється у нанесенні державі збитків на суму близько 230 тис. гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«Встановлено, що службовець відділу митного оформлення, всупереч вимогам Митного кодексу України та посадових інструкцій, без залучення спеціалізованого підрозділу митниці підтвердив визначений декларантом невірний код УКТ ЗЕД, за яким розмір мита склав 0% від митної вартості товару. Вказані дії призвели до ненадходження до державного бюджету митних платежів на загальну суму майже 230 тис. гривень», - розповіли в прокуратурі.

Обвинувальний акт за підозрою посадовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше повідомлялося, що прокуратура підозрює київських митників у причетності до незаконного експорту масок в Іспанію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: