У Кличка звинуватили Гриневич у небажанні вирішити проблему фінансування дитсадків

У Кличка звинуватили Гриневич у небажанні вирішити проблему фінансування дитсадків
У комунальних садочках Києва платне навчання для дітей без столичної реєстрації

Радник мера Дмитро Білоцерковець здивований вимогою міністра освіти і науки до столичної влади

Міністерство освіти та науки самоусувається від проблеми фінансування дитячих садків. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від «Удару», радник мера столиці Дмитро Білоцерковець.

За словами депутата, міністр освіти Лілія Гриневич вимагає від влади столиці переглянути рішення Київради, в якому вводиться пріоритетність для дітей-киян в столичних садках. 

«Фактично міністр пропонує, аби київська мерія відмовилася від надання безкоштовного навчання для дітей-киян і від права на першочерговість в електронній черзі в дитячі сади для громадян, які офіційно зареєстровані в Києві. Така вимога викликає, як мінімум, здивування», - написав Білоцерковець. 

Він нагадав, що в столиці з 2014 по 2018 рік черга в садах скоротилася з 12 тисяч дітей до 4-х. Це пов'язано як з будівництвом нових садів, так і з ремонтом і реконструкцією старих. 

«Але на цьому реформа не закінчується, адже з'являється необхідність оптимізувати наявний обмежений ресурс для вирішення проблеми громади. Ускладнює ситуацію і те, що сьогодні фінансування дитячих садків повністю лежить на місцевій владі. Кабінет міністрів в особі профільного міністерства так і не вирішив проблему додаткового фінансування з боку Державного бюджету. Питання навчання іногородніх дітей і зовсім ігнорується, - підкреслив Білоцерковець. - Причина банальна - Міністерство освіти та науки самоусувається від проблеми, не бажаючи брати на себе відповідальність. Так, може, Лілії Гриневич і міністерству слід нарешті взяти на себе відповідальність і вирішити питання фінансування дошкільної освіти, як того вимагає Конституція України, про яку так любить згадувати міністр?».

Білоцерковець підкреслив, що цю проблему можна легко вирішити. Необхідна зрозуміла і прозора державна програма з чіткими джерелами фінансування. «У ситуації, коли дана ініціатива відсутня, ніяких вимог з боку профільного міністерства щодо фінансування до міст бути не може! Міста намагаються всього лише вирішити проблему, створену міністерством», - підкреслив народний депутат. 

Нагадаємо, міністр освіти Лілія Гриневич звернулася до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням переглянути рішення Київської міської ради про платне навчання для дітей без столичної реєстрації в комунальних садочках міста. У своєму листі міністр зазначає, що таке рішення обмежує конституційні права дітей на безоплатну дошкільну освіту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: