У КМДА пояснили, чому прибрали кіоски з Андріївського узвозу в центрі столиці

У КМДА пояснили, чому прибрали кіоски з Андріївського узвозу в центрі столиці
Адріївський узвіз після зачистки від МАФів

Перенесення «сувенірного містечка» на розташовану у 60 метрах Алею художників є найкращою альтернативою, запевняють у КМДА

Перед демонтажем інспекторські перевірки показали, що у власників кіосків на Адріївському узвозі в Києві не було дозволів на їхнє встановлення.

Про це розповів перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Востаннє місцева влада вручила орендарям приписи з вимогою надати дозвільні документи або прибрати кіоски самотужки 30 березня.

Два місяці тому у КМДА запропонували компромісне рішення – перенести підприємцям їхні кіоски на поруч відремонтовану Алею художників та укласти з балансоутримувачем алеї угоду, яка дозволила б підприємцям вести торгівлю на зазначеній території.

«Перенесення «сувенірного містечка» на розташовану у 60 метрах Алею художників є найкращою альтернативою як повному демонтажу тимчасових споруд, так і великому скупченню палаток та торговельних рядів, яке, по суті, понівечило архітектурний і естетичний вигляд історичної ділянки на перехресті вулиць Десятинної та Володимирської», – вважає Тарас Панчій.

Однак власники кіосків виступили проти перенесення.

У КМДА пояснюють, що розміщуючи за адресою вул. Володимирська, 2-4 низку кіосків, їхні власники (входять в Асоціацію «Український вернісаж» та в ГО «Асоціація артгалерей України») керувались розпорядженням КМДА № 816 від 30 травня 2013 року «Про організацію постійно діючої виставки-ярмарку у парку «Володимирська гірка» та на вул. Володимирській, 1-14.

У пункті 1 наведеного вище розпорядження № 816 зазначено, що КМДА дає доручення Шевченківській РДА організувати у парку «Володимирська гірка» та на вул. Володимирській, 1-14 проведення постійно діючої виставки-ярмарку образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та сувенірної продукції.

«Термін виданого організатором ярмарку – Шевченківською РДА – відповідного діючого розпорядження закінчився. Нове розпорядження Шевченківська РДА не видавала. Крім того, Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА не затвердив, як того вимагав пункт 2 розпорядження КМДА № 816 від 30 травня 2013 року, схему розташування торгівельних місць із продажу творів образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та сувенірної продукції», - зазначає Панчій.

Відсутність діючого розпорядження Шевченківської РДА щодо проведення ярмарку та відсутність схеми розташування торгівельних місць стали підставою для демонтажу кіосків.

За словами Тараса Панчія, у власників кіосків на Андріївському узвозі було достатньо часу, щоб вирішити проблему -  укласти нові угоди із балансоутримувачем відремонтованої Алеї художників і переїхати на неї.

Як повідомлялося, в ніч на 4 квітня комунальники разом з патрульною поліцією зачистили узвіз від МАФів.

Нагадаємо, раніше торговцям сувенірами на початку Андріївського узвозу дали останній шанс: прибрати незаконні кіоски і переїхати на Алею художників до 1 квітня, де для них облаштували нові торгові місця.

Дивіться також як виглядає Андріївський узвіз вранці після нічної зачистки (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: