У столиці інтерактивний кит відображатиме стан забруднення повітря

У столиці інтерактивний кит відображатиме стан забруднення повітря
За допомогою інтерактивної підсвітки ця скульптура відображатиме стан забруднення повітря в місті
Фото:ВДНГ/Facebook

Пластик для створення кита збирали кияни під час організованих прибирань

Сьогодні біля 11 павільйону Виставкового центру відбудеться урочисте відкриття 12-метрової медіаскульптури «Київський Кит», зробленої з переробленого пластику, повідомляється на сторінці події..

За допомогою інтерактивної підсвітки ця скульптура відображатиме стан забруднення повітря в місті. Освітлення також змінюватиметься залежно від кількості опадів, пори року, календарної дати та навіть від фази місяця.

Пластик для створення кита збирали кияни під час організованих прибирань, зокрема учні 25 київських шкіл. Школярі навіть під час карантину зібрали більше тонни пластику.

Автор скульптури – Валерій Коршунов, відомий соціальними та культурними проєктами Чорнобиля, серед яких «Звуки Чорнобиля», «Артефакт», «Чорнобильське Сяйво» на радіолокаційній станції Дуга тощо.

До слова, у Києві через рясні дощі затопило новий спорткомплекс на ВДНГ.

Нагадаємо, 24 серпня на ВДНГ відкрили першу частину масштабної спортивної зони просто неба. На 11 гектарах території будуть і бігові доріжки, і майданчики для занять. Також там проводитимуть йогу, фітнес, кросфіт тощо.

Раніше повідомлялося, що незабаром на ВДНГ відкриється урбан-парк, який стане частиною майбутнього спортивного кластера.

2 серпня на столичному ВДНГ відкрилася оновлена після реконструкції оранжерея.

Нагадаємо, у повітрі над Києвом зросла кількість шкідливих речовин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: