У столиці введено мораторій на відчуження земель, де розташовані дитячі інтернати

У столиці введено мораторій на відчуження земель, де розташовані дитячі інтернати

Усі дитячі інтернати у Києві знаходяться в територіально зручних місцях, переважно у центрі міста

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає встановлення заборони на відчуження майна та земель територіальної громади міста Києва, де розташовані дитячі інтернатні заклади. 

Рішення підтримали 78 депутатів.

«Сьогодні тенденція закриття інтернатних закладів, на жаль, прослідковується у низці областей України. Наприклад, у Сумській та Вінницькій області закриті кілька інтернатів. Всі 26 таких установ у Києві знаходяться в територіально зручних місцях, переважно у центрі міста. Депутатський корпус нашого скликання точно не відчужить ні майно, ні землю інтернатів. Але ми не знаємо, що буде у наступному, тому пропоную накласти мораторій на відчуження земель, де розташовані дитячі інтернати», - зазначила ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Алла Шлапак. 

Нагадаємо, минулого року депутати Київради затвердили план реформування, перепрофілювання та трансформації дитячих інтернатних закладів. Документ передбачає перегляд інституційного догляду та виховання дітей-сиріт в сім'ях та будинках сімейного типу. Загалом, з 26 інтернатних закладів, які знаходяться на території міста Києва, на першому етапі виконання пілотного проекту потрапляють 7 інтернатів, які будуть реформовані за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, депутати прийняли рішення про облаштування у столиці 9-ти нових скверів та одного парку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: