У таборі на Київщині масове отруєння дітей: одна дитина в комі

У таборі на Київщині масове отруєння дітей: одна дитина в комі

У приватному дитячому таборі Переяслав-Хмельницького району підозра на масове харчове отруєння

У понеділок, 2 липня, до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні була екстрено доправлена дитина 8 років з розладом травлення, організм дівчинки був вкрай зневоднений і вона впала в кому та госпіталізована в реанімацію. Стан кваліфікується як тяжкий. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Київської облдержадміністрації.

До Переяслава-Хмельницького терміново виїхала директор Департаменту Алла Арешкович. Станом на 5 годину ранку дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні (м. Боярка), також на консультацію викликані фахівці лікарні «Охматдит». Наразі дитину готують до транспортування в дитячий медзаклад «Охматдит».

За попередньою інформацією юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Дерюгіних. У зміні Школи Дерюгіних - 28 дітей, які прибули до ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич»» 29 червня, де мали готуватися до змагань.

12 дітям учора стало зле, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. У результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишається 7. Загалом в оздоровчому таборі знаходиться понад 200 осіб.

2 липня Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою харчують дітей в таборі, а вже сьогодні проводяться посіви у дітей, які постраждали.

З урахуванням цього факту, сьогодні з 8:30 Комісія з епідрозслідування, за участі прокурора району та наряду поліції, очікувала допуску до медізолятора з постраждалими дітьми. Лише станом на 11:55 директор ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич»» у присутності двох адвокатів дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування.

Про цей випадок повідомлені голова Київської ОДА Олександр Горган, правоохоронні органи, батьки дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: