Як виглядатиме Контрактова площа після реконструкції (фото)

Як виглядатиме Контрактова площа після реконструкції (фото)
Ескіз проекту пішохідної Контрактової

Ескізний проект пішохідної Контрактової площі має пройти експертизу

Наразі завершено ескізний проект пішохідної Контрактової площі та частини вулиці Сагайдачного. Після чого він має пройти експертизу в «Укрдержбудекспертизі».

Протягом останніх п’яти місяців автори та менеджери проекту провели низку публічних презентацій напрацювань, розповідали з чого почався проект та яким буде його продовження. За цей час мешканцями міста та, зокрема Подолу, було сформовано перелік питань щодо деталей проекту «Нова Контрактова».

26 грудня у Києво-Могилянській Академії відбулась презентація плану перетворення Контрактової площі та частини вулиці Сагайдачного. Колектив архітекторів, які працюють над проектом, наголошує, що проекти трансформації просторів майже завжди довготривалі. За останні місяці розпочались підготовчі роботи для реалізації проекту реконструкції площі — розчистка середовища: на Контрактовій прибрали кіоски, відремонтували сквер біля трамвайних колій та висадили у ньому нові дерева, розпочали дорожній експеримент, прибравши величезну парковку та зробивши майбутню територію реалізації проекту пішохідною зоною.

Нагадаємо, два роки тому відбувся архітектурний конкурс на благоустрій Контрактової площі CONTR/ACT. Тоді перемогла концепція «Київська вітальня» над якою працювала команда з десяти людей: Влодко Зотов, Віктор Герасименко, Сергій Ферлей, Марія Пахомова, Олексій Пахомов, Єгор Штефан, Антон Олійник, Ольга Прокопенко, Олена Орап, Денис Матвієнко.

Після чого тривалий час нічого не відбувалося, але весною минулого року місто, зокрема, Подільська РДА, висловили бажання все ж реалізовувати проект. У червні у сквері №3 на Контрактовій знесли МАФи з вуличною їжею й встановили стенд із зображенням проекту «Київська вітальня». Восени 2017 року відбулася реконструкція скверу. А з серпня по жовтень 2017 року команда дизайнерів «Агенти змін» здійснювала урбаністичне дослідження території Подолу у радіусі одного кілометра навколо Контрактової площі.

Результати соціологічного опитування в рамках проекту «Підсилення сталих ініціатив громади Старого Подолу» показали, що 82% жителів Подолу позитивно ставляться до пішохідної Контрактової.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: