Ярмарки у київських школах: ніхто не знає, куди діваються гроші

Ярмарки у київських школах: ніхто не знає, куди діваються гроші
Ярмарок у школі І-III ступенів №111 Дарницького району Києва

Лише Голосіївська райадміністрація моніторить інформацію про обсяги зібраних на шкільних ярмарках коштів

Кошти, зібрані на шкільних ярмарках у навчальних закладах Києва, не обліковуються і залишаються в розпорядженні адміністрацій шкіл. Про це повідомив депутат Київської міської ради Олександр Пабат, отримавши відповіді від 10 райадміністрацій на свій запит.

«З усіх 10 райадміністрацій Києва, куди на прохання батьківських комітетів я направив запит, тільки Голосіївська моніторить інформацію про обсяги зібраних на шкільних ярмарках коштів», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

13_39

За його словами, наприклад, в Печерській РДА відписалися, що процедура обліку коштів, які передаються учительським, батьківськими колективами адміністрації навчального закладу, не розроблялася. У Дарницькій РДА зіслалися на організаційну автономію навчальних закладів.

Пабат зазначив, що юридично - все чинно, але така ситуація викликає багато запитань у батьків школярів. «… Нехитрими математичними діями можемо підрахувати, що дохід від торгівлі на шкільних ярмарках вимірюється сотнями тисяч гривень (під час заходу не використовуються касові апарати - цифра виторгу, за словами адміністрації навчального закладу). Що не викликає питань у чиновників, але викликає питання у батьків школярів. Як відомо, не завжди адміністрації шкіл готові до діалогу з батьками, особливо з тими, хто цікавиться матчастиною», - сказав депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: