З початку року з киян стягнуто понад 53 млн грн аліментів

З початку року з киян стягнуто понад 53 млн грн аліментів

Винесено 7 тис. постанов про обмеження права виїзду за кордон неплатників аліментів

З початку року в Києві стягнуто 53,2 млн гривень аліментів на користь 25 556 дітей. За допомогою нововведень закону, яким посилено відповідальність за несплату аліментів, кошти отримали 15 513 тисяч дітей.

Про це KV повідомив глава Головного теруправління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

«Запроваджені законом нововведення стали дієвим мотиватором для злісних неплатників аліментів виконувати свої зобов'язання перед власними дітьми. За рахунок вжитих заходів постійно зростає кількість випадків, коли боржниками погашаються значні суми заборгованості за аліментами. Обсяг сплачених боргів за аліментами з початку дії закону виріс в 2,2 раза», - зазначив він.

За його словами, за період дії закону винесено 7 тис. постанов про обмеження права виїзду за кордон. При цьому кількість неплатників аліментів, сума заборгованості яких перевищує 3 місяці, становить 9 451, а більше 6 місяців - 6 994.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів» набув чинності 6 лютого 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: