За фактом пошкодження лотомаркетів на Нивках відкрито кримінальне провадження

За фактом пошкодження лотомаркетів на Нивках відкрито кримінальне провадження

За протиправні дії на вулиці Щербаківського правоохоронці затримали 15 осіб.

«Вчора о 20:52 до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшла інформація, що на вул. Щербаківського кілька десятків молодиків трощать заклад із продажу лотерей. За викликом негайно виїхали посилені наряди поліції», - йдеться у повідомленні столичних правоохоронців.

Також повідомляється, що за протиправні дії правоохоронці затримали 15 молодих хлопців та доставили до управління поліції. Активісти, переважно 1999-2003 років народження, відмовилися надавати будь-які свідчення щодо своїх дій, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Після проведення першочергових процесуальних дій та встановлення осіб доставлених о 23:30 їх відпустили.

Загалом упродовж 50 хвилин до поліції надійшло чотири повідомлення про пошкодження майна та комп'ютерної техніки у закладах з продажу лотерей лише на вул. Щербаківського.

Внаслідок інциденту отримали тілесні ушкодження двоє поліцейських та восьмеро активістів.

Зібрані відомості за цими фактами внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, о 22:30 до Шевченківського управління поліції на підтримку доставлених підійшло близько 50 осіб у балаклавах. Агресивно налаштовані молодики почали ламати паркан та намагалися потрапити на територію управління, при цьому кидали петарди у працівників поліції та застосували сльозогінний газ. Під час інциденту невідомі пошкодили лобове скло службового автомобіля.

Зібрані відомості за цим фактами також зареєстровані та проводиться перевірка, за результатами якої буде надано правову оцінку цим подіям та прийнято відповідне процесуальне рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: