За три роки у Києві з’явиться спорткомплекс з льодовою ареною та басейном

За три роки у Києві з’явиться спорткомплекс з льодовою ареною та басейном
На вулиці Тростянецькій, 60 у Києві побудують багатофункціональний спортивний комплекс

На розвиток спорту у 2019-2021 роках Київ виділить 3,3 млрд грн

Київська міська рада затвердила міську цільову Програму «Молодь та спорт столиці» на 2019-2021 роки.

Місто збільшує фінансування даної програми на наступні 3 роки. Якщо у 2016-2018 роках виділялося 2,1 мільярда гривень на реалізацію спортивних та молодіжних заходів, змагань, оновлення матеріально-технічної бази закладів, які реалізують політику у сфері молоді, то уже на 2019-2021 роки сума для реалізації програми становить майже 3,3 мільярда гривень. 2,8 млрд – з бюджету міста, решта – кошти інших джерел.

Згідно з документом, у столиці з’явиться багатофункціональний спортивний комплекс з льодовою ареною та басейном. Його побудують на вулиці Тростянецькій, 60. А за адресою Ягідна, 2 – зведуть лижно-ролерну трасу для біатлону КДЮСШ №15.

Також у планах протягом наступних трьох років провести реконструкцію спортивних комплексів «Стадіон «Старт», «Русанівець», легкоатлетичного манежу на Тичини, 18, а також стадіону на Алма-Атинській, 60.

У рамках цільової програми, будуть створені умови для реабілітації, занять фізичною культурою для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та соціально-незахищених верств населення. Передбачено заходи, спрямовані на оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги. Планується також відкриття технічно обладнаної локації для проведення літніх наметових дитячих таборів в рекреаційній зоні Києва.

Завдяки реалізації аналогічної програми в 2016-2018 роках, столиці вдалося здійснити капремонт спортивних залів, футбольних полів, залів для настільного тенісу. І серед найважливішого: провести фінал Ліги чемпіонів УЄФА, чемпіонат світу з хокею, міжнародні турніри зі спортивної гімнастики. А ще – поліпшити житлові умови кращим спортсменам столиці. Куплено 7 однокімнатних та 2 двокімнатні квартири.

Цільову програму «Молодь та спорт столиці» на 2019-2021 роки підтримали 65 депутатів Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: