«Зачисток» не буде? У поліції пояснили, для чого зігнали правоохоронців під Раду

«Зачисток» не буде? У поліції пояснили, для чого зігнали правоохоронців під Раду
Сьогодні біля Верховної Ради велика кількість поліцейських
Фото: Антон Даниленко, Facebook

«Зачистки» і «штурми» - це не поліцейські методи, заявив Крищенко

З метою належного забезпечення правопорядку під час засідання Верховної Ради України столичні поліцейські посилили заходи безпеки в урядовому кварталі. Кількість залучених правоохоронців може змінюватися, відповідно до ситуації. Про це заявив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, коментуючи заяви окремих осіб про так звану «зачистку» наметового містечка.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, за словами Крищенка, у межах своєї компетенції та законних повноважень правоохоронці миттєво реагуватимуть на будь-які прояви порушень законодавства:

«Інформація, яка поширюється у мережі Інтернет, про нібито «зачистки» чи «штурм» наметового містечка під Верховною Радою України, не відповідає дійсності. До того ж, «зачистки» і «штурми» - це не поліцейські заходи, передбачені законом України «Про Національну поліцію»: правоохоронці можуть виконувати рішення судів або проводити слідчі дії. Поліція Києва біля ВРУ лише забезпечує громадський порядок», - сказав начальник столичної поліції.

Крищенко закликав громадян дотримуватися вимог чинного законодавств та не порушувати громадський порядок.

Як повідомлялося, в урядовому кварталі Києва чергує більше 20 поліцейських екіпажів, всі вони зосереджені в одному місці.

Деякі депутати повідомляли, що сьогодні правоохоронці можуть спробувати прибрати наметове містечко під стінами Верховної Ради України. Проте, у прес-службі поліції Києва заперечили цю інформацію. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: