Mazda планує перейти на біопаливо з водоростей

Mazda планує перейти на біопаливо з водоростей
Біопаливо на основі водоростей є цілком гідним аналогом звичайному бензину або дизельному паливу, переконують у компанії Mazda Motor Corporation
Фото:instagram.com/mazda_jp

Завдяки впровадженню біопалива з мікроводостей японський автовиробник має намір різко скоротити викиди CO2

Японська компанія Mazda Motor Corporation планує використовувати біопаливо з мікроводоростей замість звичайного бензину і дизельного палива. Зараз автовиробник підтримує низку дослідницьких проектів, спрямованих на вивчення можливості використання біопалива, передає Автотрансінфо

«Біопаливо на основі водоростей є цілком гідним аналогом звичайному бензину або дизельному паливу, - зауважують у компанії. - Розвиток біопалива з водоростей має вирішальне значення для досягнення вуглецевої нейтральності автомобілів, що працюють на двигуні внутрішнього згоряння».

При спалюванні такого біопалива виділяється тільки вуглекислий газ, який був поглинений з атмосфери завдяки фотосинтезу під час росту мікроводоростей, зауважують у Mazda Motor Corporation.

«Водорості можна вирощувати на непридатних для сільського господарства землях, не витрачаючи великі обсяги прісної води, а використовуючи тільки солі і стічні води, - пояснюють у компанії. - «Водорослеве» біопаливо має гарний спалах і є біорозкладаним та нешкідливим для навколишнього середовища в разі розливу».

Як зазначають у компанії, наразі біопаливо з водоростей потребує удосконалення. «Намагаємось підвищити ефективність водорослевого палива і знизити витрати на його створення, - зауважують у Mazda Motor Corporation. – Обидві опції матимуть вирішальне значення, аби продукт став комерційно доступним».

Завдяки впровадженню біопалива з мікроводостей японський автовиробник має намір різко скоротити викиди CO2 і продовжити використання двигунів внутрішнього згоряння спільно з електродвигунами приблизно на 95% своїх автомобілів у 2030 році.

Раніше повідомялося, що житель Одещини перетворює рослинні відходи на біопаливо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: