Польща за рік збільшила «сонячні» потужності у чотири рази

Польща за рік збільшила «сонячні» потужності у чотири рази

Причину «сонячного» буму експерти вбачають у проведенні аукціонів на будівництво СЕС потужністю до 1МВт

У 2019 році Польща збільшила потужність сонячних електростанцій майже в чотири рази - з 203 до 784 МВт. Країна продемонструвала найбільші темпи зростання фотовольтаїки у Європі торік, передає ecotown.

У 2020 році Польща, залишаючись найбільшим виробником вугілля у Євросоюзі, планує майже подвоїти потужності сонячної енергетики, збільшивши їх до 1,3ГВт.

Причину «сонячного» буму експерти вбачають у проведенні аукціонів на будівництво СЕС потужністю до 1МВт. На додачу, виробництво сонячної електроенергії від вугільної суттєво не відрізнялося за вартістю, тоді як СЕС гарантує стабільні доходи протягом 15 років.

Перехід на сонячну енергію не тільки покращить якість повітря та навколишнє середовище, але й допоможе польській державі стати більш незалежною від більш високих цін на CO2 у майбутньому. «Підвищення цін на європейські сертифікати викидів CO2 сильно вплине на ціни на електроенергію в Польщі, яка залежить від вугілля у виробництві електроенергії та тепла», - зауважив глава Sun Investment Дейвідас Варабаускас. - Це буде величезною мотивацією, щоб якомога швидше перейти від вугілля до відновлюваних джерел енергії, зокрема, до сонячної енергетики, повністю перебудувавши свою енергетичну інфраструктуру».

У 2019 році Польща увійшла до п'ятірки країн, які зробили найбільший внесок у зростання сонячної електроенергетики в Європі. Попереду поляків були Іспанія з 4,7 ГВт(ГВт), Німеччина з 4 ГВт, Нідерланди з 2,5 ГВт і Франція з 1,1 ГВт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: