500 доларів на місяць. Нардеп Беленюк вимагає підвищити розмір стипендій для чемпіонів

500 доларів на місяць. Нардеп Беленюк вимагає підвищити розмір стипендій для чемпіонів
Жан Беленюк зазначив, що чимало спортсменів живуть на одну зарплатню від міністерства, тому стипендія у розмірі $1 тис. може бути суттєвою допомогою для підготовки
Фото: borba.com.ua

«Стипендії потрібно підіймати хоча б удвічі», - вважає «слуга народу»

Розмір преміальних чемпіонам світу, Європи і Олімпійських ігор не підвищувався з часів Януковича. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив видатний український борець греко-римського стилю, депутат від «Слуги народу» Жан Беленюк. За його словами тепер ситуація зрушила з місця і відповідний указ вже на столі глави держави. «Бракує тільки підпису президента. Ми чекаємо, коли він підпише указ про підвищення премій для спортсменів, які показують високі результати. Розмір преміальних не підвищувався з часів Януковича. На той час 12 тис. грн. дорівнювали $1,5 тис. Наразі 12 тис. грн. – це менше $500. На мій погляд, премії в будь-якому випадку треба підіймати хоча б удвічі. Та й то це менше, ніж показники інфляції і просідання національної валюти. Але хоч якось, потихеньку, але підтримувати спортсменів треба. Я не кажу про професійний бокс, теніс, там, де мільйонні гонорари. Але такі види як боротьба, гімнастика, легка атлетика, хоча вона й у середньому становищі, на мій погляд, бо у них багато закордонних стартів, фінансувати зобов’язані», - вважає Беленюк.

Депутат зазначив, що чимало спортсменів живуть на одну зарплатню від міністерства. Тому стипендія в розмірі $1 тис. може бути суттєвою допомогою для підготовки.

«У деяких випадках, спортсменам, які вже не молоді, в яких є родина і діти, це допомогатиме нормальному життю і покриватиме побутові витрати. Зважте, що спортсмени постійно на зборах, дружина/чоловік з дитиною сидять вдома і якщо при цьому бракує грошей, виникають непорозуміння. Не кожна жінка зрозуміє, навіщо займатися спортом, псувати здоров’я і не отримувати адекватних заробітків. Деякі спортсмени з 365 днів впродовж року 300 проводять на зборах, у дорозі і на змаганнях. Тому дуже важливо, щоб оплата цієї праці була пристойною», - наголосив борець-нардеп.

Нагадаємо, 16 вересня Жан Беленюк приніс збірній України першу нагороду на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби, що пройшов у Казахстані. 28-річний киянин завоював золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг і став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби.

Нещодавно Беленюк заявив, що повністю зосередиться на політиці після Олімпіади в Токіо у 2020 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: