Адвокат Новіков розказав, чому «справа Януковича» не має сенсу

Адвокат Новіков розказав, чому «справа Януковича» не має сенсу
Ілля Новіков
Фото: Главком

На думку російського юриста «процес Януковича» нічого суттєвого не досяг

Російський адвокат Ілля Новіков, який свого часу у РФ вів справу Надії Савченко, в інтерв’ю «Главкому» розповів, чому на його думку справа про держзраду Януковича, яку зараз слухають в Оболонському суді Києва, фактично не має сенсу.

«Ця справа дійсно цікава, але взагалі-то заочні справи із досить туманною перспективою посадити людину за грати мають сенс у трьох випадках. Перший – коли це процес із реабілітації покійного (це не наш випадок). Другий – коли вдається встановити нові важливі факти під час судового розслідування. Третій – у випадку наглядної демонстрації чогось, що можливо, до суду виглядало спірним, а от під час засідань воно «вилізає», - пояснив юрист.

На його погляд, «процес Януковича» по жодному з цих напрямків нічого суттєвого не досяг.

«Нічого сенсаційного ми не дізналися: не з’ясувалося нових обставин відносно подій 2014 року, в принципі все що було відомо до початку процесу, все й залишилося. Важко сказати, для чого саме зараз потрібен такій процес», - зазначив Новіков.

«Напевно, це мало сенс раніше. Думаю, матиме і пізніше, бо далеко не все відомо у цій історії. Можливо, внесуть ясність процеси, не пов’язані із іменем Януковича, а щодо інших фігурантів тих подій», - резюмував російський адвокат.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: