Адвокат розповів про умови утримання Манафорта у в'язниці

Адвокат розповів про умови утримання Манафорта у в'язниці
Пол Манафорт
Фото: Aaron P. Bernstein/Bloomberg via Getty Images

Манафорт замкнений у своїй камері не менше 23 годин на добу

Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт утримується в одиночній тюремній камері 23 години на добу, щоб гарантувати його безпеку.

Про це розповів його адвокат Кевін Даунінг, повідомляє New York magazine.

Даунінг вважає, що Манафорт не зможе добре підготуватися до майбутніх судових засідань, поки буде сидіти в одиночній камері.

«Він замкнений у своїй камері не менше 23 годин на добу (крім відвідування його адвокатів)», - повідомив юрист.

Крім того, адвокати Манафорта заявляють, що звинувачення його у тиску на свідків «не настільки погані», тому що вони не включали погроз фізичного насильства. Тому вони просять звільнити Манафорта з в'язниці.

У той же час прокурори офісу спецпрокурора Роберта Мюллера зазначають, що спроби Манафорта вплинути на свідків не менше шкодять системі правосуддя шляхом прихованого корумпованого переконання, ніж «відкрите насильство».

Манафорт знаходиться у VIP-секторі Північної в'язниці штату Північна Вірджинія. Його адвокат стверджує, що утримання Манафорта «суворе» і є «обурливим порушенням громадянських свобод» його клієнта.

Як відомо, суд у Вашингтоні 15 червня відправив колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта за грати за порушення умов перебування під домашнім арештом.

За інформацією ЗМІ, Манафорт перебуває під вартою у камері для «важливих в'язнів».

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер оприлюднив документи, що підтверджують факт того, що Пол Манафорт здійснював лобістську кампанію на користь колишнього президента України Віктора Януковича в США без реєстрації в якості іноземного агента.

Раніше федеральна суддя США Емі Берман Джексон наказала спеціальному прокурору Роберту Мюллеру назвати усіх осіб та організації, які на думку слідства були задіяні у лобістській кампанії Пола Манафорта на користь Партії регіонів та тодішньої влади України.

У червні стало відомо, що Манафорт намагався вплинути на свідків у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: