Аферисти ошукали мінімум 15 учасників АТО, присвоївши їхні гроші

Аферисти ошукали мінімум 15 учасників АТО, присвоївши їхні гроші

 Під час обшуків у зловмисників вилучили гроші, документи, засоби зв’язку, банківські картки

Одноразові виплати в розмірі понад 400 тисяч гривень осідали у кишенях шахраїв

Правоохоронці викрили групу зловмисників, які займалися виготовленням підробних документів щодо інвалідності для учасників АТО. Оформляли несправжню інвалідність та привласнювали соціальні виплати двоє мешканців Тернополя і киянин.

Про це 23 жовтня повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За даними поліції, двоє мешканців Тернополя підшуковували учасників АТО і пропонували їм оформити інвалідність за станом здоров’я. Бажаючі знаходилися, адже це давало можливість їм щомісяця отримувати пенсійні виплати по третій групі інвалідності.

Аферисти увесь паперовий процес брали на себе. Від учасників АТО брали нотаріальну довіреність, щоб мати змогу здійснювати правочини від їх імені. Зацікавлені громадяни довіряли зловмисникам та діяли за їхніми вказівками: збирали необхідні документи, відкривали банківські рахунки та передавали аферистам.

Готовий пакет документів шахраї пересилали своєму спільнику в Київ, який там через медзаклади оформляв довідки з липовими діагнозами. З підробленими документами учасники АТО проходили у Тернополі  медико-соціальну експертну комісію для встановлення інвалідності.

«Після надання інвалідності третьої групи дані особи мали б отримувати одноразову грошову допомогу в розмірі понад 400 тисяч гривень та щомісячну пенсію. Проте одноразові  виплати осідали у кишенях шахраїв, адже учасники АТО під час оформлення документів передали їм реквізити своїх банківських рахунків і доступ до них. Люди навіть не здогадувалися, які суми надходили на їхні «електронні гаманці», - повідомили в поліції.

Зазначається, що наразі відомо про 15 осіб, які незаконним способом оформили інвалідність, а їхні виплати присвоїли собі аферисти.

Під час обшуків у зловмисників вилучили гроші, документи, засоби зв’язку, банківські картки.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 3 статті 190 ККУ - шахрайство, вчинене у великих розмірах. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: