«Америка переможе, щоб ви не робили». Росіянам нагадали заповіт Шимона Переса Путіну

«Америка переможе, щоб ви не робили». Росіянам нагадали заповіт Шимона Переса Путіну
Володимир Путін та Шимон Перес на зустрічі в Москві 25 червня 2012 року
фото: Фото: пресслужба Кремля

Патріарх ізраїльської політики перед смертю відверто сказав Путіну: «Ви інвестуєте в дурість»

Відомий російський публіцист Станіслав Кучер на своїй Facebook-сторінці нагадав розповідь видатного ізраїльського політика Шимона Переса про розмову із Володимиром Путіним, пригадану видатним ізраїльтянином наприкінці життя в інтерв’ю британському виданню Tablet.

Під час цієї розмови, за словами Переса, він намагався з’ясувати у президента РФ, чого він добивається протиставленням Росії США, та запевнив Путіна, що Сполучені Штати у будь-якому разі вийдуть переможцями з цієї конфронтації.

«Я сказав йому: У Америки найкраще співвідношення між площею країни та кількістю населення. А у вас – найгірше. Двадцять мільйонів квадратних кілометрів. Боже мій! А ось чого у вас нема – це людей. Ваші люди гинуть. Не обманюйте себе аплодисментами та тим, що народ каже. Вони не вибачать вас. Чому тривалість життя росіян – 62 роки, а американців – 82 роки? А потім я сказав йому: «Ви поводитесь, як цар».

Я зараз дуже відвертий. Тоді я сказав: Що царі робили? Вони розвивали два міста – Санкт-Петербург та Москву як вітрини. Там ви знайдете все, що захочете. А решта Росії – як Нігерія, вкрита снігом. Люди у вас вмирають. Ви не даєте їм життя. Думаєте, вони вибачать вас?», – зазначив Перес.

Політик додав, що США вчиняє мудро, «творячи друзів» в усьому світі, завдяки тому, що «вміє віддавати», адже це – найкраща інвестиція.

«Повірте мені, сказав я Путіну, вороги та ворожнеча – найбільша розтрата у житті. Ви інвестуєте у дурість...», – пригадав політик своє звернення до російського лідера.

Нагадаємо, напередодні Путін заявив, що Росія діятиме далі «за планом».

Довідка: Шимон Перес (2 серпня 1923 – 28 вересня 2016) – ізраїльський політик, президент Ізраїлю (2007—2014). Двічі обіймав посаду прем'єр-міністра країни, був міністром у 12 урядах. Обирався до Кнесету майже безперервно з 1959 року.

Читате також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: