Американського кінопродюсера Гарві Вайнштайна засудили до 23 років в’язниці

Американського кінопродюсера Гарві Вайнштайна засудили до 23 років в’язниці
Гарві Вайнштейна засудили до 23 років в'язниці

Вайнштейн був визнаний невинним в двох випадках зґвалтування, за якими йому загрожувало довічне тюремне ув’язнення

Суд в Нью-Йорку в середу засудив американського продюсера Харві Вайнштейна до 23 років тюремного ув’язнення за звинуваченнями в насильницьких діях сексуального характеру.

Про це повідомив журнал Variety.

Продюсер був присутній в залі суду. Перед винесенням вироку суддею Джеймсом Берком Вайнштейн запевнив, що «глибоко кається», а також зазначив, що «знаходиться в повному замішанні«. Продюсер сказав, що «близько дружив» з Міріам Хейлі і Джесікою Манн, які звинувачували його в зґвалтуванні. Обидві вони раніше були колегами Вайнштейна.

Хейлі на засіданні в середу підкреслила, що через дії продюсера «отримала глибоку душевну травму« і «була позбавлена гідності». Манн заявила, що після зґвалтування страждала все життя.

Журі присяжних, до якого увійшли сім чоловіків і п’ять жінок, в кінці лютого після тривалого обговорення визнало Вайнштейна винним в сексуальному насильстві стосовно Хейлі і Манн. Він був визнаний невинним в двох випадках зґвалтування, за якими йому загрожувало довічне тюремне ув’язнення.

Адвокати 67-річного Вайнштейна просили суддю засудити їх клієнта до менш суворого покарання — ув’язнення тривалістю п’ять років. Прокуратура домагалася того, щоб покарання було максимально суворим — 29 років тюремного ув’язнення.

Звинувачення щодо Вайнштейна були засновані здебільшого на свідченнях Хейлі і Манн. На судовому процесі виступили і інші жінки. Вони заявили, що були зґвалтовані Вайнштейном, проте їх свідчення не могли бути внесені в основні матеріали справи через закінчення терміну давності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: