Будь-яке порівняння з Порошенком для Зеленського є ударом нижче пояса, – психолог

Будь-яке порівняння з Порошенком для Зеленського є ударом нижче пояса, – психолог
Петро Порошенко і Володимир Зеленський під час дебатів
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Чим далі чинний президент від попереднього, тим комфортніше він почувається

Невербальний психолог Валентин Кім проаналізував для «Главкому» поведінку глави держави під час сьогоднішнього спілкування з пресою.

Експерт зауважує важливий момент, який озвучив Зеленський: «я всім відрізняюсь від Порошенка». «Це ключова теза його правління. Його власне уявлення про себе, як про політика, ґрунтується на протиставленні Порошенку. Тому він і демонізує експрезидента. Для Зеленського Порошенко – значуща фігура. Це точка відліку, і чим далі він від Порошенка, тим комфортніше він почувається. Будь-яке порівняння з Порошенком для Зеленського є ударом нижче пояса, на який він буде ображатися, втрачаючи самоконтроль», – пояснює психолог.

Кім також звернув увагу на ілюзорність самосприйняття Зеленського. «Зеленський сформував сам для себе певне уявлення про себе ж, яке він не бажає коригувати. Приміром, він сказав, що рідко ходить на телеканали. Але, за моїми спостереженнями, він найбільш частий гість телестудій порівняно з будь-ким із попередників!», – стверджує експерт і зауважує, що Зеленський часто дає інтерв’ю та отримує від цього задоволення.

«Петро Порошенко – принаймні, на початку своєї каденції – рідко бував на телеканалах, Віктор Янукович узагалі ховався від телевізійників, виступ перед камерою був для нього стресом. Віктор Ющенко особливо не ганявся за медійністю, йому було не до того, він лікувався. Леонід Кучма був досить кулуарним президентом, за його часів телебачення було менш розвинутим. Однак сам Зеленський відкидає очевидні факти і продовжує вважати себе політиком, який не ходить на інтерв’ю», – наголошує експерт.

Кім звертає увагу і на тезу, яку Зеленський часто використовує в усіх інтерв’ю, і яку повторив і сьогодні: «Я – людина». «Він постійно намагається підкреслити свій простий статус, не посадовця, а людини, такої, як і всі», – зазначив експерт.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: