Частину «рюкзаків Авакова» пошили в тюрмах – Антикорупційна прокуратура

Частину «рюкзаків Авакова» пошили в тюрмах – Антикорупційна прокуратура

Через те, що рюкзаки шили в тюрмі, їхня собівартість може скаладати 60-130 грн

Частину рюкзаків, про які йдеться у кримінальному провадженні про їх купівлю за завищеними цінами для МВС, пошили на підприємствах в установах виконання покарань і вартість пошиття рюкзаків становила від 60 до 130 гривень. Про це повідомив прокурор САП під час розгляду клопотання з обрання запобіжного заходу сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра у Солом’янському районному суді Києва напередодні, передає УНН.

«Пошук контрагентів відбувався дуже просто, за допомогою пошукової системи, вони віднайшли в Харкові тих підприємців, які здатні були хоч якось пошити ті рюкзаки. А окрема частина була пошита взагалі в установах виконання покарань, на їх підприємствах і вартість пошиття тих рюкзаків склала від 60 до 130 гривень», - сказав прокурор САП.

З його слів, залучили осіб для пошиття рюкзаків за допомогою пошуку в Інтернеті і обидві працівниці одного з підозрюваних у справі Литвина повністю підтвердили ті обставини, за яких відбувалося фактично пошиття.

Експертизами у «справі рюкзаків Авакова» встановлено, що вартість одного для Міністерства внутрішніх справ становила 555 грн, хоча за підсумками тендерної процедури їх було закуплено по 2899 грн за штуку, заявив прокурор під час засідання суду. 

Як повідомляв «Главком», у середу ввечері суд відпустив Авакова-молодшого під особисте зобов’язання у справі про розкрадання державних коштів. Він має здати паспорти та носити електронний браслет.

Водночас прокурор САП після суду визнав, що для сина Авакова не вистачає електронного браслета.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: