Через «переворот» у «ЛНР» місія ОБСЄ обмежила патрулювання в Луганську

Через «переворот» у «ЛНР» місія ОБСЄ обмежила патрулювання в Луганську
Спостерігачі місії ОБСЄ на Донбасі

21 листопада патрулі СММ були завчасно відкликані на базу

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ обмежили своє патрулювання в Луганську з метою безпеки. Про це йдеться в оперативному звіті, оприлюдненому на сайті СММ в четвер, 23 листопада.

«Місія вжила додаткових заходів з гарантування безпеки й операційної діяльності - 21 листопада патрулі СММ були завчасно відкликані на базу, а 21 і 22 листопада здійснювалося обмежене патрулювання», - йдеться в повідомленні.

За інформацією спостерігачів, 21-22 листопада в центрі Луганська був оточений один із районів. Протягом двох днів в оточеному районі спостерігачі бачили близько 100 озброєних людей та різну військову техніку. Повідомляється, що більшість озброєних ховали обличчя, зокрема за масками, та носили білі пов'язки на руках.

Спостерігачі також повідомили, що бачили чотири бронетранспортери, а також щонайменше чотири вантажівки військового типу без номерних знаків. П'ятеро озброєних людей у формі військового типу з білими пов'язками на руках 22 листопада не дозволили патрулю місії проїхати в південному напрямку вулицею Лермонтова.

Як повідомлялося, перший заступник голови СММ ОБСЄ Александер Хуг планує зустрітися в Донецьку ватажком «ДНР» Олександром Захарченком. Хуг хоче обговорити з ним, зокрема, питання безпеки спостерігачів місії та дотримання мінських домовленостей сторонами конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 21 листопада в окупованому Луганську стався військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  В той же день у центр міста пригнали бронетехніку

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Міністр оборони України Степан Полторак 22 листопада заявив, що українська армія готова до загострення в окупованому Луганську


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: