Із окупованого Луганська до Росії вивезли всю готівку – розвідка

Із окупованого Луганська до Росії вивезли всю готівку – розвідка
Луганськ 23 листопада 2017 року 

Луганським пенсіонерам вже повідомлюють, що кошти будуть відсутні до кінця поточного року

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з окупованого Луганська вивезли готівкові кошти.

Про це на брифінгу 23 листопада заявив речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«На окупованих землях погіршуються умови проживання місцевого населення. Зокрема, у банках та банкоматах Луганська відсутні готівкові кошти», – сказав він.

«За попередньою інформацією, вся готівка була вивезена на територію РФ. Пенсіонерам, які звертаються до працівників фінансових установ з метою пояснення ситуації, повідомляється, що кошти будуть відсутні до кінця поточного року (причини не повідомляють)», – зазначив Мотузяник.

Крім цього, за даними розвідників, у зв’язку з кризою суспільно-політичної обстановки на території т.зв. «ЛНР» російське окупаційне командування намагається скористатися ситуацією для ескалації бойових дій проти сил АТО.

«Командир одного із з’єднань т.зв. 2 АК наказав підготувати ствольну артилерію, зосереджену на позиціях вздовж лінії розмежування, до ведення вогню вглибину тимчасово окупованої території Луганської області з метою імітації обстрілу артилерією ЗС України», – зазначив Мотузяник.

Раніше російські ЗМІ знову повідомили, що ватажок «ЛНР» Плотницький втік з Луганська.

Нагадаємо, 21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  В той же день у центр міста пригнали бронетехніку

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: