Чи доплатять вчителям за додаткове навантаження через коронавірус? Коментар КМДА

Чи доплатять вчителям за додаткове навантаження через коронавірус? Коментар КМДА
Зарплатня буде обговорюватися, якщо буде збільшене навантаження на вчителів

«Питання додаткової оплати ще не стоїть на порядку денному», – запевнив перший заступник голови КМДА

У Київській міській державній адміністрації запевняють, що питання про додаткові виплати для вчителів постане тоді, коли буде посилений карантин. Про це в коментарі «Главкому» розповів в.о. першого заступника КМДА Валентин Мондриївський.

«Усе поки що лишається у рамках затверджених раніше навчальних планів. У разі посилення карантинних заходів і режимів роботи, якщо раптом доведеться розводити на дві зміни, буде збільшене навантаження на вчителів, тоді виникне питання додаткової оплати», – пояснив посадовець.

Також, Мондриївський розповів, хто і як буде контролювати дезінфекцію навчальних приміщень. 

«Приміщення будуть оброблятися, буде вологе прибирання з додаванням дезінфікуючих засобів. В кожному класі будуть стояти санітайзери, на вході в школу будуть стояти санітайзери, крім того, обов’язковим є провітрювання приміщень. Інспекції у нас завжди існували, не коронавірус призвів до їх створення. Однак у цьому плані, в першу чергу, ми сподіваємося на свідомість педагогів, з класними керівниками буде проводитися постійна робота. Тому що це безпека наших дітей. Щоранку будуть проводитися п’ятихвилинки здоров’я. Перевіряти будуть і працівники КМДА, і працівники Держпродспожив служби, у них створені спеціальні групи і бригади», – зазначив чиновник.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я рекомендує правила щодо організації навчального процесу в період карантину застосовувати і до вищих навчальних закладів.

Як повідомлялося, МОЗ назвав регіони, де діти не підуть до школи 1 вересня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: